🌟Waarom ACT-coaching (Acceptance & Commitment Training) bij re-integratie voor mensen met long COVID?🌟

 

Long COVID brengt vaak tegenslagen met zich mee, en het herstelproces kent vele ups en downs. Soms kan het perspectief ontbreken, maar juist dán is een Krachtig Perspectief van onschatbare waarde om de draad weer op te pakken. En dát is waar wij met onze ACT-coaching het verschil kunnen maken. Met ons geïntegreerde ACT-coachingstraject werken we aan de veerkracht en het persoonlijk leiderschap van mensen met long COVID.

 

Hoe zetten we ACT in voor mensen met long COVID?

🔹 Acceptatie: We moedigen het accepteren van de realiteit van long COVID aan, inclusief de symptomen, beperkingen en veranderingen in levensstijl. Door acceptatie ontstaat er ruimte om de situatie aan te pakken en energie te richten op wat wél mogelijk is.

🔹 Waarden: We helpen bij het identificeren van persoonlijke waarden en het stellen van doelen die in lijn liggen met die waarden. Voor mensen met long COVID kan dit betekenen dat ze zich richten op activiteiten en acties die belangrijk zijn, ondanks de beperkingen.

🔹 Defusie: We leren deelnemers technieken om los te komen van negatieve of belemmerende gedachten. Bij long COVID kunnen negatieve gedachten over het herstelproces of de toekomst de overhand nemen. Door defusie-oefeningen kunnen ze deze gedachten beter loslaten waardoor hun welzijn minder wordt beïnvloedt.

🔹 Hier en nu: Leven in het moment, zonder oordeel, is een belangrijk onderdeel van onze training. Voor mensen met long COVID kan dit helpen om stress te verminderen, het lichaam beter te leren kennen en signalen van overbelasting tijdig op te merken.

🔹 Flexibiliteit en veerkracht: We moedigen aan om flexibel om te gaan met uitdagingen, tegenslagen en veranderingen. Bij long COVID betekent dit dat mensen leren omgaan met ups en downs in de symptomen, aanpassingen maken in de dagelijkse routine en veerkracht ontwikkelen om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

 

Wij geloven dat ACT-coaching van onschatbare waarde kan zijn voor mensen met long COVID en hun kansen op de arbeidsmarkt. Om het beste resultaat te behalen, passen we ons traject aan op de mogelijkheden en uitdagingen van elke deelnemer. We adviseren daarom om 9 maanden de tijd te nemen in plaats van de reguliere 6 maanden. De hoeveelheid sessies en de financiële impact voor de werkgever blijven gelijk, maar we passen de planning aan op de belastbaarheid van de deelnemer.

Zo hebben we écht de tijd en ruimte om af te stemmen en een optimaal resultaat te behalen.

Samen bouwen we aan veerkracht en persoonlijk leiderschap voor mensen met long COVID. Laten we het verschil maken en hen helpen om de draad weer op te pakken.