Wanneer je dit traject als kans kunt gaan zien, zal het je brengen wat je eruit wilt halen. Dan helpt het je om te komen waar je naartoe wilt.  Wij beloven dat wij er voor 1000 procent voor gaan. Dat gezegd hebbende is jouw energie minstens zo belangrijk, onmisbaar en bepalend voor dit traject. Wij willen samen met jou de schouders eronder zetten middels dit traject. We beloven dat het een traject wordt met impact. Dat is ook precies wat nodig is op zoek naar jouw Krachtig Perspectief!

Hieronder kun je lezen dat het traject uit 4 stappen bestaat, die elkaar logisch opvolgen én tegelijkertijd met elkaar verweven zijn. Tijdens het traject gaan we écht luisteren, gaan we écht in contact en zoomen we uitgebreid in op jouw persoonlijke situatie. Lees hieronder wat je allemaal kunt verwachten en als er vragen zijn, vul dan zeker het contactformulier in. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Stap 1 | IK + NU

"Wat is nu eigenlijk het perspectief"

Tijdens deze eerste stap staan we stil bij jouw persoonlijke situatie. Welke inspanningen hebben jij en jouw werkgever al verricht? Wat zijn aandachtspunten die beschreven zijn in het arbeidsdeskundig rapport? En wat betekent dit nu echt voor jou en je werkgever. We brengen de situatie systematisch in kaart en slaan de brug met de Wet Verbetering Poortwachter. Daarnaast wordt een persoonsprofiel vormgegeven en staan competenties en drijfveren centraal waarmee een stevig fundament gelegd wordt voor de volgende fases. 

 

Stap 2 | IK + DROMEN

"Dromen hoeven niet altijd haalbaar te zijn, maar ze mogen er wel zijn"

Dromen zijn een belangrijke bron van informatie als het gaat over de dingen jij écht belangrijk vindt en nodig hebt in jouw leven. Helaas zijn we vaak verleerd om te dromen en te verlangen. We zitten gevangen in onze eigen gedachten, normen en waarden van de maatschappij, peergroep en/of subculturen. Hierdoor doen we te weinig van wat ons écht gelukkig maakt. Het grote risico daarvan is dat je er op een gegeven moment achter komt dat het leven dat je NU leeft, niet jouw leven is. Als alles mogelijk is, zou jij dan andere keuzes maken? Een ander pad bewandelen? In onze dromen zitten hele belangrijke waarden verborgen. Daar gaan we naar op zoek tijdens deze fase. We gaan weer opnieuw leren dromen en vrij fantaseren. 

Daarbij investeren we in het ontwikkelen van vaardigheden die jou helpen om veerkrachtig met de onvermijdelijke obstakels om te gaan die je tegenkomt gaandeweg jouw leven. Hiermee krijg je krachtige, psychologische vaardigheden in handen die in het nu én in de toekomst helpen om de juiste koers te blijven lopen.

We gaan dit op een luchtige manier doen, met een vleugje humor en op basis van Acceptance & Commitment Training (ACT). ACT is zeer geschikt om voor deze doeleinden in te zetten en om persoonlijke ontwikkeling te realiseren.

Stap 3 | IK + DOELEN

"Doelen hebben pas kans van slagen als er een intrinsieke waarde achter zit"

Tijdens deze stap borduren we verder op de uitkomst van de vorige 2 stappen. We gaan nu het plan concreter maken. We beginnen als het ware te lopen in de richting van jouw dromen. De focus ligt op jouw idealen, wensen en behoeften op het gebied van werk (en privé). 

Wat voor soort werk past daarbij? Wat vindt je belangrijk in je werk? Hoe wil je dat vormgeven? Wat zijn de eerste stapjes? Welke vaardigheden mag je nog gaan ontwikkelen? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens deze fase. We gaan dus ACTief aan de slag.

We gaan heel gericht stappen zetten in de richting die jij voor ogen hebt. Jouw krachten, valkuilen en kansen daarbij inachtnemend. We focussen ons gaandeweg op ontwikkelen en vertrouwen op het resultaat dat daaruit logischerwijs voortvloeit. 

Stap 4  | IK + WERK

"Aan de slag"

Inzicht, dromen en doelen zijn voorafgegaan aan deze fase. Allemaal onderwerpen waarmee het nieuwe perspectief vormgegeven wordt. In deze laatste fase staan vaardigheden centraal.

  • Een CV opstellen
  • Leren solliciteren
  • Nieuwe arbeidsmatige vaardigheden opdoen

..en tal van andere activiteiten worden ingezet om de deelnemers te voorzien van tools waarmee jij zelfstandig in staat bent om het nieuwe perspectief te benutten en jezelf te ontplooien. Worden kansen op arbeid ontdekt tijdens het traject, dan worden re-integratie mogelijkheden direct benut. 

 

Samen met jou gaan we voor een duurzaam resultaat en Krachtig Perspectief!